Dünyanın En Lüks 5 Treni

Dünyanın en büyüleyici yerlerinden bazılarını benzersiz bir bakış açısıyla keşfetmek istiyorsanız, lüks bir trende seyahat etmek, sizi rahat hissettirecek tüm doğru olanaklar, lezzetli yiyecek ve içecekler, mükemmel personel tüm deneyimiyle daha da özel kılacaktır. Rehberler ve diğer birçok ilginç aktivite sunulmaktadır. 

Sibirya'nın uçsuz bucaksızlığından veya Avustralya taşralarından Afrika safarisinin güzelliklerine ve Hindistan'ın büyülü saraylarına kadar bu inanılmaz trenler, tüm beklentilerinizi aşacak benzersiz maceralar vaat ediyor. Hayal gücünüzün çok ötesine geçen rotaları ve zarafet ile nefes kesen manzaraların büyülü bir karışımıyla bunlar, şu anda dünyanın en lüks 5 treninde sizi bekliyor. .

Zamanda geriye bir adım atın ve zarif seyahat sanatını yeniden keşfedin. 


İçindekiler
5. Doğu ve Oriental Ekspres, Güney Doğu Asya
4. Venedik Simplon Orient Ekspres, Avrupa
3. Royal Scotsman, İskoçya
2. Altın Kartal Trans-Sibirya Ekspresi, Rusya
1. Maharajas Ekspresi, Hindistan

5. Doğu ve Oriental Express, Güney Doğu Asya



Lüks ve mükemmellikle eşanlamlı bir şirket olan Belmond Ltd tarafından işletilen bu sevimli tren, dört gün üç gece süren harika bir yolculukla Singapur, Malezya ve Tayland'dan geçiyor. Doğu ve Oriental Express Singapur Woodlands!dan yola çıkarak Kuala Lumpur, Butterworth ve Kanchanaburi de durmak suretiyle Bangkok Hua Lamphon'a ulaşır.



Bu lüks tren önce 1972'de Japonya'da inşa edildi, ancak yıllar geçtikçe daha fazla konfor için iç mekanı bir kaç kez güncellendi. Güneydoğu Asya'daki yolculuğunuzu tamamen özel kılacak iki büyüleyici yemekli vagon, iki bar vagonu, bir kütüphane vagonu, bir salon vagonu ve hoş bir açık hava gözlem vagonu var. Bangkok'tan Singapur'a seyahatin tamamı yaklaşık 2,690 dolar.

4. Venedik Simplon Orient Ekspres, Avrupa



Zamansız bir zarafete sahip olan bu özel lüks tren, genellikle Londra'dan Venedik'e gider, ancak zaman zaman Avrupa'nın en önemli destinasyonlarından bazılarını da birbirine bağlar. Klasik Londra'dan Venedik'e rota, haftada bir veya iki kez, Paris, Zürih, Innsbruck ve Verona'da duraklarla servis edilir, ancak Venedik Simplon Orient Express, yılda bir kaç kez Budapeşte ve Bükreş üzerinden İstanbul'a ya da Berlin, Stockholm veya Kopenhag' a uğrayarak Roma'ya gider.

Otantik ve oldukça benzersiz bir deneyim sunan VSOE vagonlarının çoğu 1920' veya 1930'lardan kalmadır; klasik rotaya giderseniz altı gün boyunca size gecelik 1.900 $'a mal olur. Yine Belmond Ltd tarafından işletilen bu ünlü lüks tren, lüks konuk konaklama birimleri, harika yemekler, birinci sınıf hizmet ve ısmarlama olanaklarla tren yolculuklarını bir sonraki seviyeye taşıyor.

3. Royal Scotsman, İskoçya



Royal Scotsman benzeri az kalan sadece 36 yolcuyu ağırlayabilen küçük bir mekan olan muhteşem bir tren, sizi Highlands boyunca unutulmaz bir yolculuğa çıkaracak ve yol boyunca İskoçya'nın en önemli simge yapılarından bazılarını benzersiz bir tarzda ve beş yıldızlı lüks içinde görmenizi sağlayacaktır. Tren aynı zamanda Belmond tarafından işletiliyor - burada sürpriz değil - ve on inanılmaz vagondan  oluşuyor: iki yemekli vagon, beş devlet vagonu, bir ekip vagonu, hoş bir gözlem vagonu ve hatta çarpıcı bir SPA vagonu bulunuyor.

Çam ağaçlarıyla kaplı dağların ve ayna gibi görünen göllerin keyifli manzaralarında seyahat eden Royal Scotsman, dünya standartlarında mutfağı ve her gün sunduğu heyecan verici gezileriyle de sizi etkileyecektir. Lüks özel kabininiz gün boyu keyifli anlar sağlayacak, ancak Pullman Kitchen Car'dan dönüştürülmüş gözlem arabası ve İskoçya'nın en eşsiz spası trendeki günlerinizi tamamen eğlenceli hale getirecektir. Bu lüks trende bir seyahatin fiyatı gecelik 2,216 dolardan başlıyor.

2. Golden Eagle Trans-Sibirya Ekspresi, Rusya



Sibirya'nın uçsuz bucaksızlığında hayatınızın yolculuğuna hazırlanın. Golden Eagle Trans-Sibirya Ekspresi epik bir 15 günlük gezi iki kıtayı ve yedi farklı zaman dilimlerini kapsayan, trenle kuşkusuz dünyanın en büyük yolculuğunu size sunacak! Ünlü Trans-Sibirya demiryolu, gizemli Rusya'nın üzerinden çelik bir şerit gibi geçiyor ve batıyı, Moskova'yı, doğuyu Vladivostok'ta bağlamak için Uralları aşıyor.

Ayrıca Moğolistan'da ve başkenti Ulaan Bator'da bir mola verecek ve rota boyunca devasa Baykal Gölü gibi bir çok görkemli yeri keşfedeceksiniz. Hizmet, yemek ve konaklama açısından, güzelce döşenmiş bir bar ve dinlenme vagonu, iki güzel restoran vagonu ve daha bir çok güzellikle gelen bu lüks trende en iyisinden başka bir şey bekleyemezsiniz. Bu lüks trenle bir seyahatin fiyatları gecelik 2.000 doların oldukça üzerindedir.

1. Maharajas' Ekspresi, Hindistan



Bir zamanlar Hindistan, kültürlerin yan yana geliştiği ve geliştiği, krallıkların ve kralların büyülü bir yeri olan mihracelerin ülkesiydi - bu yüzden bu lüks trenin daha iyi bir isim alamayacağını düşünüyoruz. Maharajas Ekspresi özel olarak Ekim ve Nisan ayları arasında, Kuzey-Batı ve Orta Hindistan'daki 12'den fazla müthiş yeri kapsayan, 5 şaşırtıcı demiryolu yolculuğu ile, size Hindistan'ın bu zengin mirası ve kültürüne bir bakış sunmak için tasarlanmıştır.



2010'da piyasaya sürülen Maharajas Ekspresi, arka arkaya beş kez Dünyanın Lider Lüks Treni seçildi ve muhtemelen burada bitmeyecek. Bu büyüleyici tren, 23 muhteşem vagonla yönetici seyahatini yeniden tanımlamayı hedefliyor: toplam 84 yolcu kapasiteli 14 zarif konuk vagonu, iki güzel yemek vagonu, Rajah Club adında özel bir bara sahip güzel bir lounge vagon, özel bir bar vagonu, artı jeneratör ve mağaza vagonları içeriyor.

Hindistan Hazineleri'ni keşfedeceğiniz bir seyahatte kabin bileti için 2.910$'dan başlayan fiyatlarla ve başkanlık suitinde Hindistan Mirasını keşfetmek için 23.700$'a kadar çıkan fiyatlarla Maharajas Ekspresi dünyanın en lüks trenidir.

luxatic.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.