Evden Öğrenebileceğiniz Dijital Beceriler - 1

Karantina sinir bozucu ve tecrit edici olsa da, zamanlarını yeni bir beceri öğrenmek veya yeni bir hobi geliştirmek için kullanan insanlar hakkında birçok olumlu hikaye oldu. Karantina sırasında bir çoğumuz teknoloji için daha derin bir ilişki geliştirdik, çünkü meşgul kalmamıza, sevdiklerimizle bağlantı kurmamıza, gıda ve ilaçla alakalı temel bilgilere erişmemize sebep oldu. Ve karantina sonrası yeni normal yerleştikçe teknoloji kullanmayı arttırmak üzere hazırlanmış olduk - evden yeni dijital beceriler öğrenmek harika bir düşünce olarak hayatımıza girdi.

Kodlama, video üretimi veya sosyal medyayla uğraşmak olsun - dijital beceriler CV'nizi zenginleştirmek,  bir iş kurmak veya sadece eğlenmek için kullanılabilir. Bunu göz önünde bulundurarak, nasıl başlamak gerektiğine dair önerilerle birlikte evden öğrenebileceğiniz sekiz farklı dijital beceri sunuyoruz.

1. Genel ofis becerileri

Günümüzde çoğu şirket çalışanlarından Word, Excel ve PowerPoint gibi standart ofis araçlarına aşina olmasını beklemektedir - ancak bunları daha önce hiç kullanmak zorunda kalmadıysanız, nereden başlayacağınızı bilmek zor olabilir. Neyse ki, birkaç saat içinde sizi bir acemiden uzmana dönüştürmeyi vaad eden yüzlerce ücretsiz çevrimiçi kurs var - ama hangisi en değerli?


İlk adım?
İş bulma veya kariyerinizi ilerletme şansınızı artırmak için genel BT becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız, bir Microsoft Office sertifikası almak iyi bir fikir olabilir . Bu CV' nizde veya LinkedIn profilinizde Excel, Outlook, Word ve diğer Microsoft Office uygulamalarındaki uzmanlığınızı gösterebileceğiniz anlamına gelir. İşvereninize veya potansiyel işvereninize teknoloji meraklısı olduğunuzu bildirmek için harika bir yoldur. Bugünün dünyası gittikçe dijitalleşen bir dünya olduğundan, yeni becerilerinizi kişisel yaşamınızda da kullanmanız için birçok neden bulacaksınız - bir roman yazıyor ya da bir bütçe oluşturuyor olabilirsiniz
.
Geliştirmek istediğiniz yalnızca Microsoft Word ise, LinkedIn sınıflarına 30 gün ücretsiz erişim sunar ve yakında bir profesyonel gibi belgeleri yazmanızı, düzenlemenizi ve tasarlamanızı sağlayacak birkaç birinci sınıf Word kursu vardır. Popüler bir veri analizi çözümü olan Microsoft Excel'in nasıl kullanılacağını öğrenmek istiyorsanız, Kurumsal Finans Enstitüsü ile bu 3,5 saatlik ücretsiz çevrimiçi kursa bir göz atabilirsiniz, ya da gerçekten nasıl çalıştığını görmek istiyorsanız, ücretsiz 1 saatlik 2 saatlik kurs da; Excel uzmanı olmak için ihtiyacınız olan tüm ipuçlarını, püf noktalarını, işlevleri ve formülleri öğreneceğiniz 26 farklı modülle birlikte var.

PowerPoint için Udemy'de harika bir ücretsiz kurs var. Microsoft PowerPoint Kolaylaştırılmış Eğitimde Ustalaşmak, PowerPoint ortamını tanımanıza, temel sunumları nasıl oluşturacağınıza ve animasyon uygulamanıza yardımcı olacak 6 saatlik bir derstir. Kurs, sanki bir eğitmen sizinle oturuyormuş gibi gerçekleştirilen her işlevi görmenizi sağlayacaktır.

2. Fotoğraf düzenleme

Bugün güzel fotoğraflar çekebilmek harika görüntüler yaratmanın sadece bir parçası durumundadır. Dijital görüntüleri düzenlemek, geliştirmek ve değiştirmek fotoğrafçılığın önemli bir parçası olup ortalama bir fotoğrafı şaşırtıcı bir fotoğraf haline getirebilir. Bu bir kez ustalaştıktan sonra muhtemelen beklediğinizden çok daha fazlasını kullanır hale geleceksiniz; aksi takdirde hoş bir aile fotoğrafından kırmızı gözleri kaldırmakla yetinebilirsiniz.
Profesyonel düzeyde, fotoğraf düzenleme, bir sunumu zenginleştirmeye ve web sitesi görüntülerini geliştirmenize (ayrıca CV'nizin beceri bölümüne başka bir yetenek eklemenize olanak tanır), diğer taraftan fotoğraf düzenleme de kendinizi ifade etmenin ve sessiz zamanın tadını çıkarmanın eğlenceli bir yoludur.


Nasıl başlanır?
Adobe Photoshop ve Adobe Lightroom, profesyoneller ve amatörler tarafından kullanılan en popüler fotoğraf düzenleme yazılımlarından bazılarıdır - ve karmaşık araçlar olsa da, bunun nedeni yalnızca çok fazla harika özelliğe sahip olmasıdır. Sizin için doğru olup olmadığını görmek için Adobe Photoshop'u bir hafta boyunca ücretsiz olarak deneyebilirsiniz . İsterseniz yeni başlayanlar veya deneyimli kullanıcılar için kurslarından birini almak isteyebilirsiniz, bu da size bir fotoğrafı nasıl hafifleteceğinizi, bir logo ekleyeceğinizi veya bir resmi tamamen nasıl değiştireceğinizi öğretebilir. Adobe Photoshop öğreticileri Adobe tarafından oluşturulur ve hepsi ücretsizdir.

Ayrıca, çevrimiçi olarak ücretsiz öğrenme kaynaklarını da incelemeye değer. YouTube ve PSD Stack  gibi siteler, Photoshop'u nasıl kullanacağınızı öğrenmenize yardımcı olmak için başlangıçtan ileri düzeye kadar birçok ücretsiz öğreticiye sahiptir.
Fotoğraf düzenleme becerilerinizi geliştirme konusunda ciddi iseniz veya fotoğrafçılıkta kariyer yapmayı düşünüyorsanız, daha ayrıntılı bir kurstan yararlanabilirsiniz. Adobe Lightroom CC Fotoğraf Düzenleme: Lightroom Masterclass'ınız en iyi fotoğraf düzenleme kurslarından biridir ve size tüm temel bilgileri öğretir. Pozlama ve beyaz dengesi gibi temel sorunları düzeltmekten keskinleştirme ve gürültü azaltma kullanımına kadar, kurs sizi 16,5 saatlik video eğitimlerinde toplam acemiden uzmana götürmeyi hedefliyor.
Herhangi bir noktada tam üyeliği taahhüt etmek zorunda kalmadan fotoğraflarınızı çevrimiçi olarak düzenlemek için biraz eğlenmek istiyorsanız, Pixlr X'i de deneyebilirsiniz . Orada en iyi ücretsiz video düzenleme yazılımı olarak kuruldu ve bir görüntünün rengini ve doygunluğunu düzenlemenize, bir rötuş aracıyla istenmeyen özelliklerden kurtulmanıza ve beyaz dengesini ayarlamanıza izin verecektir. Pixlr X, YouTube kanallarında bu ücretsiz yazılımdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilecek bir dizi ücretsiz eğiticiye sahiptir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.