Evden Öğrenebileceğiniz Dijital Beceriler - 4

7. Dijital pazarlama

Son yıllarda işletmeler çalışma şekillerini sayısallaştırdı ve bunun bir sonucu olarak, bugün iş arayanlar özgeçmişlerinde bazı dijital becerilere sahip olmaktan ciddi şekilde faydalanacaklardır. Dijital pazarlama ve içerdiği her şey (arama motoru pazarlaması, e-posta pazarlaması, sosyal medya pazarlaması vb.) sahip olması gereken en kullanışlı becerilerdir. Herkes dijital pazarlamanın daha iyi anlaşılmasından yararlanabilir; üzerinde çalıştığınız kitabı tanıtmak, işletmenizin görünürlük kazanmasını sağlamak veya iş uygulamalarınıza ciddi bir destek sağlamak için kullanın.



Nasıl başlamalı?
İşletmenize veya kariyerinize yardımcı olmak için dijital pazarlama öğrenmek istiyorsanız, Google'ın ücretsiz kursu ile neden Dijital Pazarlamanın Temelleri konusunda sertifika almıyorsunuz ? Kursta, hepsi Google eğitmenleri tarafından oluşturulan 26 modül vardır - ve hepsi yararlı egzersizler ve pratik örneklerle doludur. Sertifika almak CV'nizi geliştirebilir ve dijital pazarlamanın temel kavramlarını iyi anladığınızı kanıtladığı için iş bulma şansınıza önemli ölçüde yardımcı olabilir.

Keşfetmek istediğiniz dijital pazarlamanın belirli alanları varsa, pazarlama veri sitesi Ahrefs tarafından derlenen 17 ücretsiz kursun bu listesine bir göz atın . SEO (Arama Motoru Optimizasyonu), e-posta pazarlama, sosyal pazarlama ve reklamcılık kursları vardır. HubSpot, Buffer ve Moz gibi dijital pazarlama devleri tarafından oluşturulan ve öğretilen kurslarla, en iyiden öğreneceksiniz - ve hepsi ücretsiz olduğu için kaç tane deneyebileceğinize dair bir sınır yok.

8. Sosyal medya

Kullansanız da kullanmasanız da sosyal medyanın hayatımıza girdiği gerçeğini inkar edemezsiniz. Sosyal medyanın etkisini azaltmanın imkanı bulunmuyor: küresel olarak, 2,7 milyar aktif sosyal medya kullanıcısı vardır ve hızla içerik yaratıcıları ve tüketiciler arasındaki ana bilgi ve iletişim kaynağı haline gelmektedir.

Sosyal medyayı kullanabilmek ve nasıl çalıştığını anlamak diğerleri gibi öğrenilebilen bir beceridir. Bize profesyonel olarak ve tabii ki kişisel yaşamımızda da fayda sağlayabilir. Sevdiklerinizle Zoom video görüşmeleri ayarlamayı öğrenmek veya arkadaşlarınızın hayatlarıyla güncel kalmak için bir Instagram hesabı oluşturmak istiyorsanız, öğrenmek için daha iyi bir zaman olamaz. 


Nasıl başlanır?
Sosyal medyada yeniyseniz Constant Contact'ın ücretsiz Social Media Quickstarter kursu öğrenmeye başlamak için iyi bir yoldur. Facebook, Twitter, Instagram ve LinkedIn gibi ana sosyal medya platformlarını kapsayan kurs, her platformda bir varlık oluşturmaya ve bunları en iyi şekilde nasıl kullanacağınıza dair kapsamlı bir rehber sunuyor. Futurelearn'teki ücretsiz Accenture Digital Skills: Social Media kursu, sosyal medyayı iş için nasıl kullanacağınızı öğrenmek istiyorsanız mükemmeldir. Ve bu 1 2 sosyal medya pazarlama dersleri gibi tamamen ücretsizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.