Diyetinize Reishi Eklemelisiniz



Diyetinize mantarların kralı Reishi eklemeniz için birçok neden bulunuyor. Reishi harika bir mantar. Uzakdoğunun süper gıda görevi gören bu mantarı Çin tıbbında, uzun ömür için besin takviyesi olarak kullanılıyor. Pek çok farklı biçimde mevcuttur, böylece size ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçebilirsiniz. Çin'de 2000 yılı aşkın süredir ve günümüzde hala yaygın olarak kullanılmaktadır.

Reishi'nin Çince adı Ling Zhi'dir. Ganoderma Lucidum olarak da bilinir. Ama ne derseniz deyin, Çin super gıdalarının rock yıldızı gibidir. Bu şifalı mantar genel sağlığınızda büyük bir fark yaratabilir. Genellikle ruhsal gücün besin takviyesi olarak ve güç, uzun ömür, genel sağlık ve refahı geliştirmek için alınır. Reishi birçok biçimde kullanılabilir. Çaylarda, smoothie'lerde, kahve ve çorbalarda toz formda kullanılmasının yanı sıra tentür ve ekstratlarını seçmek daha etkili olmasını sağlayacaktır. 



Reishi takviyesi almak için nedenleriniz

1. Daha Sakin bir Zihin
Reishi takviyesi almak için en sevdiğim önemli sebeplerin başında geliyor. Çin tıbbında ruhu yatıştırmak ve kalbi beslemek için kullanılan bir kategoride yer alan harika mantar onlardan biri. Anksiyete ve huzursuzluğu yatıştırmaya yardımcı olur ve düzenli olarak alındığında genel bir sakinleştirici etkisi olabilir. Mutfağınızda büyük bir kavanoz Reishi mantarı tozu bulundurup ve neredeyse her gün bir şeye bir kaşık dolusu eklemekten çekinmeyin.

2. Uykuya Yardımcı
Reishi'nin zihin sakinleştirici etkileri ile birlikte kaliteli uyku gelir. Uzun yıllardır bu mantar zihni sakinleştirmek ve yatmadan önce alındığında uykuyu desteklemek için kullanılmıştır. Aşırı rüya görmesi nedeniyle uyanan veya huzursuz uyuyan biriyseniz size yardımcı olabilir. 

3. Daha Sağlıklı Kalp
Çin tıbbında, Ling Zhi / Reishi'nin yaşlanmayı geciktiren bir mantar olduğunu düşünülüyor. Bu, diyetinize Reishi eklemenin ana nedenlerinden biridir. Sizi biraz daha sağlıklı tutmak için doğulu uygulayıcılar tarafından yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ve koroner arter hastalığına yardımcı olmak için kullanılır. Bu amaçla Reishi çay/kahvesi yapmayı ve düzenli olarak tentürünü kullanmayı tavsiye ederim.

4. Güçlü bir Bağışıklık Sistemi
Bu mantarın astım, öksürük ve sinüs rahatsızlıklarına yardımcı olabilir. Hem virüslerde hem de bakteriyel enfeksiyonlarda yardımcı olduğu ve araştırmalar, geleneksel kanser tedavileriyle birlikte kullanıldığında genel bağışıklığa yardımcı olabileceğini de göstermiştir. Bu iyileştirici fayda daha geniş çapta kabul edildiğinde, Reishi' nin daha önemli bir yere geleceği açıktır.

Bağışıklık sisteminizi nasıl güçlendireceğiniz hakkında daha fazla bilgi almak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

5. Diyabete Yardımcı Olabilir
Bu ilginç ve şaşırtıcı mantarın diyabetik hastalarda kan şekerini düşürmeye yardımcı olduğu gösterilmiştir. Bu kullanım hakkında hala çok fazla araştırma yapılıyor ve bu konuda daha fazla şey öğrenmeye devam ediyoruz.

Diyetinize Reishi eklemenin nedenleri hakkında her geçen gün daha fazla araştırma yapılıyor. 
Blogger tarafından desteklenmektedir.