Evden Öğrenebileceğiniz Dijital Beceriler - 2


                                   










3. Kodlama

Basit bir ifadeyle kodlama uygulaması, bir bilgisayarın anladığı bir dilde yazmayı içerir. Bir bilgisayarın bir dizi talimatı izlemesini sağlamak için bir programlama dili kullanıyorsunuz ve kod yazmanın potansiyel faydaları çok büyük olduğunu ifade etmek gerekir. Yetenek, bir cep telefonu uygulaması geliştirmenize, yeni bir şirket kurmanıza veya hatta bir yazılım mühendisi veya BT uzmanı olarak rol almanıza yol açabilir . Kodlamanın, BT'de ve / veya bilgisayar bilimleri derecesinde ustalaşmayı gerektiren bir beceri gibi görünebileceği doğrudur, ancak durum farklıdır. Herkes istediği zaman kod yazmayı öğrenebilir ve birçoğu evde kendi kendine öğrenerek temel konularda uzmanlaşabilir.

Nasıl başlanır?
Kodlamada yeniyseniz, neden 45 milyondan fazla insanın izinden gitmiyor ve CodeAcademy ile bir kursa katılmıyorsunuz ? Öğretmenlerin uzman rehberliğinden yararlanabilecek, projelere katılma imkanını kullanacağınız ve diğer öğrencilerden destek alabileceğiniz ücretsiz sınıflar ve ayrıca ücretli üyelikler vardır. HTML ve CSS'den JavaScript'e kadar her türlü programlama dilini kapsayan kurslar vardır.
Alternatif olarak, Odin Projesi'ne (ticari markası yeni bilgi için bir susuzluk olan İskandinav tanrısı adını almıştır) gidin. Bu açık kaynak projesi, kodlama amatörlerini kodlama uzmanlarına dönüştürmeyi vaat ediyor. Birinin sonunda yazılım mühendisliğinde bir kariyere devam etmesi için yeterli ücretsiz dersleri olsa da (1000 saatlik dersler var!), yeni başlayanlar için de çok sayıda ders var. Bu yüzden kodlamayı öğrenmeye istekli iseniz idealdir, ancak ne kadar ileri götürmek istediğinizden emin olabilirsiniz. Ya da sadece kendi web sitenizi canlandırmak istiyorsanız, burada da yapmayı öğrenebilirsiniz!

4. Metin Yazarlığı

Dijital becerileri düşündüğünüzde metin yazarlığı hemen akla gelmeyebilir, ancak her harika site iyi bir kopya gerektirir - ve dijital pazarlama dünyasında, içerik her zaman kral olacaktır. Metin yazım becerilerinizi geliştirmek için birçok neden vardır ve kesinlikle bir ders veya ders almak için yerleşik bir yazar olmanıza gerek yoktur. CV'nizi zenginleştirmek, web siteniz için çekici bir  makale yazmak veya sadece yayına başka bir dize eklemek istiyorsanız, copywriting sahip olmak yararlı bir beceridir.


















Nasıl başlanır?
İnternet  yazarlar için yararlı kaynaklarla dolu bir reçel kavanozuna benzer ve neyse ki birçoğuna ücretsiz olarak ulaşılabilir. Başlangıç seviyesindeyseniz LinkedIn, bir ürünü veya hizmeti tanıtmak için kullanabileceğiniz farklı yolları araştıran harika bir ücretsiz kurs sunar . LinkedIn Eğitim eğitmeni Ian Lurie, hikayenizi anlatan, ürün veya hizmetinizi satan ve markanızı tanıtacak şekilde nasıl yazacağınızı öğretecektir. Çevrimiçi dersleri, alıştırmaları, kısa testleri ve ödevleri birleştiren kurs, taslak yazma ve düzenleme, tipografinin en iyi nasıl kullanılacağı ve basılı ve çevrimiçi yazının nasıl karşılaştırılacağı konusunda size rehberlik edecektir.

Metin yazarlığı becerilerinizi geliştirmeye ve belki de profesyonelce sürdürmeyi düşünmeye karar verirseniz, Udemy'de birçok üst düzey metin yazarlığı kursu bulunmaktadır . Yeteneklerinizi kendi işinizi geliştirme yoluna koymayı umuyorsanız, dünyanın en iyi metin yazarlarından gelen sırları size sunmayı ve bir işi büyütmeniz için gereken satış psikolojisini öğretmeyi vaat eden Tam Metin Yazarlığı Kursuna göz atın veya, genel bir metin yazarlığı öğrenme isteğiniz varsa, Metin Yazarlığı Sırları kursu sizin için uygun olabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.